top of page
חיפוש

מתכונים סתיו לימים קרירים

אז מה אוכלים בסתיו?


הרבה מבושל

מזון חם, מזין ומשביע.

מה הסינים אומרים על העונה הזו? בואו לקרוא כאן.


בסתיו נרצה לתת דגש על מזונות המאזנים את אלמנט המתכת, הרבה שורשים לבנים כמו צנון, בצל, קולורבי, שומר ולפת. כרובית וברוקולי, ושפע מזונות המכילים סיבים תזונתיים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, עדשים, קטניות וירקות ירוקים.


לפניכם 5 מתכונים משובחים אשר פועלים בהרמוניה עם עונת הסתיו ואיבריה- הריאות והמעי הגס.



סלט כרובית בטחינה


מצרכים:

ראש כרובית קטן

שמן זית

מלח

חצי כוס טחינה גולמית "הר ברכה"


חצי כוס מים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון שלם

כפית סומק


הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מרפדים תבנית בניר אפיה ומניחים את הכרובית.

מזלפים מעט שמן זית ומלח ואופים בתנור כחצי שעה, או עד שהכרובית זהובה ורכה.

מצננים את הכרובית ומפרקים לפרחים קטנים.

מערבבים בקערה גדולה טחינה גולמית עם מים ולימון (מוסיפים כל פעם מעט מים עד למרקם של טחינה יחסית דלילה). מתבלים במלח וסומק.

מוסיפים לקערה את פרחי הכרובית ואת הפטרוזיליה הקצוצה.

מערבבים ומגישים.



מרק כתום של שורשים לבנים ועדשים


מצרכים:

1 שומר חתוך גס

1 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך גס

3 גבעולי סלרי חתוכים (שומרים את העלים בנפרד)

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

2 כוסות עדשים כתומות

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

כפית אבקת קארי צהוב

כפית כורכום, מלח ופלפל שחור גרוס


הכנה:

מחממים כף שמן זית בסיר גדול ומקפיצים את ירקות השורש כ-5 דקות

מוסיפים את העדשים והתבלינים ומבשלים כדקה.

מוסיפים מים לכיסוי (פלוס עוד קצת) ומוסיפים את עשבי התיבול.

מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ל-45 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול.

אם רוצים שגם הילדים יאכלו בהנאה אפשר לטחון את המרק ולהכין בצקניות כוסמין (אצלנו קוראים להם "במבה").


לבצקניות:

400 ג' קמח כוסמין מלא

1 1/2 כוסות מים

2 ביצים

כפית מלח


הכנה:

מרתיחים מים בסיר בינוני (כמו לפסטה).

מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה לקבלת מרקם אחיד.

בעזרת פומפיה רחבה מזלפים את התערובת מבין החורים ישירות לסיר המים הרותחים.

מבשלים כדקה ומוציאים ישירות לסיר עם מי קרח.

חוזרים על הפעולה עם כל התערובת.




תבשיל עדשים ושורשים

מצרכים:

1 שומר קצוץ דק

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 שורש סלרי/ פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות קטנות

חצי כוס מים

1 כוס עדשים שחורות מבושלות במים כ-20 דק להתרככות

1 צרור כוסברה קצוצה

1 כפית בהרט

כף שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס


הכנה:

מחממים שמן זית במחבת רחבה ומקפיצים את הבצל והשומר עד להזהבה.

מוסיפים את שורש הסלרי וכחצי כוס מים ומבשלים כ-10-15 דק' עד להתרככות השורש והצטמצמות הנוזלים. (אם צריך מוסיפים עוד מים).

מוסיפים את העדשים המבושלות ואת התבלינים ומקפיצים כחצי דקה.

מוסיפים את הכוסברה ומקפיצים להתאחדות. מסירים מהאש.

אפשר וכיף לאכול לצד אורז מלא/ קינואה וסלט כרובית בטחינה




לביבות כרובית להיט


מצרכים:

ראש כרובית בינוני

1 קישוא

1 שומר

1 בצל

חצי צרור כוסברה קצוצה

3 ביצים

2 כפות שמן זית

3 כפות קמח שיבולת שועל

3 כפות קמח שקדים

כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות (ללא חומרים משמרים וחומרי טעם)

3 ענפי אורגנו טרי או כפית אורגנו מיובש

מלח ופלפל שחור גרוס


הכנה:

מאדים את הכרובית בסיר אידוי או במסננת בתוך סיר עד להתרככות. מצננים.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

טוחנים/ קוצצים במג'ימיקס או מגררים דק קישוא, שומר ובצל.

סוחטים היטב את הירקות ומעבירים לקערה גדולה.

מפרקים לקערה את הפרחי הכרובים ומועכים אותם עם הידיים.

מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומזלפים מעט שמן זית.

יוצרים לביבות עגולות ושטוחות ומסדרים בתבנית בצפיפות.

מזלפים מעט שמן זית ואופים כ-25 דקות עד שהחלק התחתון מזהיב. הופכים את הלביבות ואופים כ-15 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.




ברוקולי מוקפץ עם ירוקים


מצרכים:

2 ראשי ברוקולי חלוטים

1 חבילת תרד ניו זילנדי

1 כוס אפונת גינה קפואה

2 שיני שום קצוצות

כף שמן זית

2 כפות שומשום קלוי

מלח ופלפל שחור גרוס


הכנה:

חולטים את הברוקולי במים רותחים כ-5 דקות ומעבירים למי קרח.

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את שיני השום. מוסיפים את הברוקולי, האפונה ועלי התרד ומקפיצים מעט עד להתרככות התרד.

מוסיפים את השומשום הקלוי והתבלינים, מערבבים ומסירים מהאש.

 
 
 

Comments


bottom of page